Adım adım WordPress kurulumu nasıl yapılır?

Reklam 336x280

Adım adım WordPress kurulumu nasıl yapılır? konumuz farklı yönetim panelleri ve işletim sistemi ile host ettiğiniz web sitelerinize WordPress kurulumu nasıl yapılır konusunu detaylı olarak ele almaktadır. Pleks, cPanel, Direct Admin gibi farklı yönetim panelleri üzerinden MYSQL veritabanı oluşturma, WordPress dosyalarının yüklenmesi ve adım adım kurulum aşamalarını sırasıyla inceleyeceğiz.

Öncelikle WordPress’in çalışabilmesi için bir veritabanınız olması gereklidir. Veritabanı, veritabanı kullanıcısı oluşturma ve yetkilerini verme işlemlerinden sonra bu veritabanı üzerine WordPress kurulumu işlemine başlayabilirsiniz. Eğer bir veritabınız yoksa ve oluşturma konusunda bilgi sahibi değilseniz hosting sağlayıcınızın size sağladığı panel için MYSQL oluşturma bölümüne geçerek veritabanı oluşturabilirsiniz.

İlk Mysql oluşturma anlatımımız cPanel için olacak bu konuda bilgisi olan arkadaşlar direk olarak WordPress kurulumu nasıl yapılır? bölümüne geçebilirler.

cPanel MYSQL oluşturma ve WordPress Kurulumu

Tarayıcımızın adres çubuğuna site.com:2083 yazarak cPanel giriş ekranına erişiyoruz. Giriş yapmak için hosting sağlayıcımızın bize vermiş kullanıcı adı ve şifremizi gerekli alanlara yazarak giriş yapıyoruz.

Giriş işlemini başarı ile tamamladıktan sonra cPanel kullanıcı arayüzü karşılıyor bizi bu sayfada MySQL® Database Wizard linkin tıklıyoruz ve Mysql oluşturma sayfasına ulaşıyoruz.

Buradan sonraki işlemlerde gireceğiniz verileri bir not defteri dosyasına kaydetmenizde fayda var. Aksi halde WordPress dosyalarınız yüklü değilse ve kuruluma Mysql oluşturarak başladıysanız bilgileri unutabilisiniz.

İlk olarak Mysql ismimizi 1 nolu alana yazarak Next Step butonuna ile ilerliyoruz. Mysql ismini yazarkan dikkat etmeniz gereken hususların en başında Türkçe karakter desteği olmadığını unutmayalım. Ayrıca özel karakterleride desteklemez. Örn : @ & % ^ gibi.

Bizi karşılayan aşama Mysql için kullanıcı oluşturacağımız Create Database Users aşamasıdır. Lütfen bu aşamada bir önceki aşamada belirttiğimiz kullanıcı adı belirleme için geçerli karakter seti kurallarını dikkate alın.

Mysql kullanıcı isminizi 1 nolu kutucuğa yazdıktan sonra 2 nolu Password Generator butonu yardımı ile tahmin edilmesi çok zor olan bir şifre belirleyerek bu şifreyi ilk başta belirttiğimiz not defteri dosyasına Mysql ismi, Mysql kullanıcı ismi ve şifre olarak kaydedin. Bu işlemleri yaptıktan sonra Create User butonuna tıklarayak bir sonraki aşama olan kullanıcının Mysql üzerindeki yetkilerini belirleme ekranına geçiyoruz.

Oluşturduğumuz Mysql ve Mysql kullanıcısı arasında ki yetki ilişkisini kuracağımız ekrana geldik. Bu ekranda ince ayar yapacağımız bir husus yok o yüzden 1 nolu ALL PRIVILEGES kutucuğuna çeltik attıktan sonra Next Step diyerek ilerleyerek cPanel Mysql oluşturma konusunda son adıma geliyoruz.

Buraya kadar bütün adımları hatasız ve eksiksiz bir şekilde tamamlamış olduğumuzu ekrana gelen Complete the Task iletisinden anlayabiliriz. Artık WordPress kurulumu için hazır bir Mysql veritabanımız var blogumuza ulaşmamıza son bir adım kaldı!

Direct Admin Panel MYSQL oluşturma ve WordPress Kurulumu

Pleks Panel MYSQL oluşturma ve WordPress Kurulumu

WordPress dosyalarının FTP’ye yüklemesi

WordPress Kurulumu nasıl yapılır?

Diğer Popüler İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.