“Veritabanı bağlantı hatası oluştu” nasıl çözülür?

Reklam 336x280

WordPress kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı bir sorun olan “Veritabanı bağlantı hatası oluştu” sorununun çözümünü sizler için ele almaya çalıştık. Bu yazımızda hatanın nedenlerini, nasıl giderileceğini ve tekrarı durumuna yönelik ne gibi tedbirler alabileceğinizi inceleyeceğiz. İlk olarak bu hatanın nedenlerini maddeler şeklinde inceleyelim.

“Veritabanı bağlantı hatası oluştu” sorununun nedenleri nelerdir?

  • Hosting sunucusu MYSQL server kaynaklı problemler,
  • WordPress ayar dosyası “wp-config.php” üzerinde yapılan yanlış düzenlemeler.

Şimdi ilk maddemizi kısaca açalım. Web sitelerimizi barındırmak için aldığımız hosting hizmetleride sunucu üzerinde çalışan farklı servisler sayesinde web sitemiz yayın yapar. Bu servisler farklılık göstersede başta gelenleri httpd, apahce, mysql, mail server gibi servislerdir. Bu servislerin hepsinde aynı anda sorun yaşanabileceği gibi farklı zamanlarda farklı sorunlarda meydana gelebilir. WordPress “Veritabanı bağlantı hatası oluştu” sorunu meydana geldiği durumlarda genelde hosting sunucusunda mysql servislerinde bir problem mevcuttur.

Bu sorunu yaşadığınız web sitelerinizi için eğer sunucu üzerinde yetkiniz yoksa yani sadece tek siteniz için hosting, bir kaç siteniz için reseller sahibiyseniz sunucu yöneticisine durumu iletmeniz yeterli olacaktır. Sıksık aynı sorunu yaşadığınız bir web siteniz varsa temiz bir şekilde WordPress yedeğinizi almanızı ve daha güvenilir bu konuda sorun yaşamayacağınız bir hosting sağlayıcısına sitenizi (sitelerinizi) taşımanızı tavsiye ederiz.

İkinci olarak bu soruna neden olabilecek durumda WordPress’in ayarlarının bulunduğu wp-config.php dosyasına yanlış bir müdahelede bulunmuş olmanızdır. Genellikle bir defa ayar yapılan bu dosyada bazen php sürüm seçimi, upload klasörü değiştirme, debug mode aktif etme gibi bazı özellikler için düzenleme yapmanız gerekebilir. Bu gibi durumlarda size tavsiyemiz düzenleme işlemi yapmadan önce üzerinde işlem yapacağınız dosyaların yedekleri almak ve düzenlemelere daha sonra başlamanızdır.

Bazı durumlarda gerek zaman gerekse insan doğası gereği acele ederiz. Bu acelenin getireceği kötü durumları saymakla bitiremeyiz ancak web sitenizi bir yandan düzenleyip daha kullanışlı bir hale sokmaya çalışırken başka yerlerde daha büyük ve dönüşü mümkün olmayan sorunlarla karşılabileceğinizi unutmayın.

Diğer Popüler İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.