WordPress otomatik güncelleme özelliği nasıl kapatılır?

Reklam 336x280 k

WordPress’te nasıl yapılır? kategorimizin ilk yazısı olarak sizlere çok güzel bir özellik olan ama bazen büyük sorunlara neden olan WordPress otomatik güncelleme özelliğini nasıl kapatacağınızı ele aldık. Bu özellik WordPress’in standart özelliği olarak gelmektedir. Bu konumuzda sizlere WordPress otomatik güncelleme özelliğini kod ile ve eklenti ile nasıl kapatırsınız onu anlatmaya çalışacağız.

Öncelikle bu tarz düzenlemelerde düzenleme yapacağınız dosyaları yedeklemenizi öneririz. Eğer yedeği aldıysanız öncelikle kod yardımı ile bu düzenlemeyi nasıl yapacağınızın anlatımına geçelim. Düzenlememiz kod düzenlemesi olduğu için web sitemizin ftp bağlantısı üzerinden (linux için) public_html dizini içinde bulunan wp-config.php dosyasını bilgisayarımıza indiriyoruz.

WORDPRESS OTOMATİK GÜNCELLEME ÖZELLİĞİNİ KAPATMA

İndirdiğimiz dosyayı Notepad++ programı yardımı ile açarak düzenleme işlemine geçiyoruz. wp-config.php dosyasında ilk satırda bulunan

<?php

kodunun hemen altında

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );

kodunu ekleyerek otomatik olarak yapılan WordPress güncellemelerini kapatmış oluyoruz. Bu düzenlemeye ek olarak diğer düzenlemeler yardımıyla temaların ve eklentilerinde otomatik olarak güncellemesini kapatabilirsiniz. Dilerseniz bu düzenlemeler için kullanacağınız kodlara geçelim.

WORDPRESS EKLETİLERİ İÇİN OTOMATİK GÜNCELLEME ÖZELLİĞİNİ KAPATMA

İlk kodumuz WordPress üzerinde kullandığınız eklentilerin otomatik olarak güncellemesini kapatmak için kullanacağımız kod düzenlemesidir. Yine aynı şekilde “WordPress otomatik güncelleme özelliği”ni kapatmak için eklediğimiz kodun altına

add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_false' );

WORDPRESS TEMALARI İÇİN OTOMATİK GÜNCELLEME ÖZELLİĞİNİ KAPATMA

Diğer düzenlememiz ise WordPress ile birlikte gelen ve sizin sonradan kurduğunuz WordPress kütüphanesi temalarının otomatik olarak güncellemesini kapatmak olacak. Yine diğer düzenlemelerin devamı olarak wp-config.php dosyasında alt satıra geçiyoruz.

add_filter( 'auto_update_theme', '__return_false' );

Buraya kadar yaptığımız düzenlemeler sayesinde WordPress siteniz artık otomatik olarak hiçbir güncellemeyi yapmayacaktır. Bu düzenlemelerin faydası bazı durumlarda yaşanan sorunların önüne geçmektir. Bu sorunların en bilineni WordPress sürüm güncellemesi sonrasında eklentilerin ve temaların gerekli güncellemeye uyumlu olmayışından kaynaklanan teknik aksaklıklar oluyor. Aksaklıkları yaşamadan sağlıklı olarak sitemizi kendimiz güncelleyerek bu aksiliklerin önüne geçmiş oluyoruz.

Kod bilgisi olmayan, ben bu düzenlemelerle uğraşamam diyen WordPress kullanıcıları için WordPress Güncellemelerini kapatma eklentisi önerebileceğimiz basit bir eklentide mevcut eklentimizin adı Easy Update Manager eklentisi. İndirmek için https://wordpress.org/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/ bağlantısını takip edebilirsiniz.

WordPress eklenti kurulumu nasıl yapılır? konumuzu inceleyerek eklentiyi nasıl kuracağınız hakkında bilgi edinebilirsiniz. Easy Update Manager eklentisi için hazırlayacağımız kullanım kılavuzu niteliğinde olacak konumuzda yakında eklenecektir.

Diğer Popüler İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.